Computer Science Bilgisayar Bilimleri Varşova Teknoloji Üniversitesi

Varşova Teknoloji Üniversitesi

Kuruluş yılı: 1915

Tür: Devlet Teknoloji Üniversitesi

Ana uzmanlıklar:  Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi, Elektronik ve Telekomünikasyon

Rektör: Prof. Dr. Hab. İnż. Jan Szmidt

Öğrenci (toplam): 34.62  bin

Akademik personel: 2.19 bin

 

Varşova Teknoloji Üniversitesi, 19. yüzyıla kadar uzanan didaktik gelenekleri olan teknik bir üniversitedir. Yüksek kaliteli eğitimin birinci sınıf araştırma ve yenilikle buluştuğu ileri görüşlü bir kurumdur.

Varşova Teknoloji Üniversitesi, Polonya’daki en eski teknik üniversitedir ve ülkedeki tüm teknik üniversiteler arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu üniversitenin önceliği, ileri bilimsel araştırmalarla desteklenen disiplinler arası bir çalışma programıdır. Modern eğitim programları ve çok sayıda üniversite, araştırma kurumu ve yüksek teknoloji endüstrisi ile ortaklıklar dahil olmak üzere çok çeşitli araştırma çalışmaları, mezunların küresel iş piyasasında başarılı olmaya hazır olmalarını sağlar. İş piyasasının taleplerine yanıt olarak, öğrencileri gelecekteki kariyerlerine hazırlamak için çok çeşitli profesyonel ve teknoloji programları sunmaktadır. Üniversite yetkilisi ve tüm akademik personeller, öğrencileri modern dünyada yararlı olan mevcut bilgi ve becerilerle tanıştırmak için her türlü çabayı göstermektedir.

 

Varşova Teknoloji Üniversitesi’nin faaliyeti 3 ana alana odaklanmaktadır: eğitim, bilimsel araştırma ve teknoloji transferi. Eğitim ve araştırma profili, inşaat mühendisliği ve mimariden biyoteknoloji ve biyomedikal mühendisliğine kadar mühendislik disiplinlerinin tüm yelpazesini kapsar. Eğitim alanları ekonomi, sosyal bilimler, yönetim ve idare ile tamamlanmaktadır.

Eğitim Süresi: 3.5 YIL
Eğitim Ücreti: 11040€

Açıklama:

İlk üç yarıyıl boyunca, program matematiğin temellerini kapsar ve bu, sonraki dönemlerde bilgisayar bilimi ve programlama tekniklerinin etkili bir şekilde öğrenilmesini sağlar. Bu dönemde öğrenciler matematik, doğrusal cebir ve geometri, ayrık matematik, mantık, sayısal yöntemler ve elektroniğin ilkeleri hakkında temel bilgileri alırlar. Ayrıca, ilk dönemlerde yapısal ve nesne yönelimli programlamaya, algoritmalara ve veri yapılarına ve işletim sistemlerine giriş dersleri verilmektedir. Dördüncü yarıyıla kadar dersler tüm öğrenciler için ortaktır. Beşinci dönemden itibaren öğrenciler, bilgisayar biliminin hem teorik hem de pratik yönlerini kapsayan seçmeli dersleri seçme şansına sahip olurlar. Son, yedinci dönem esas olarak bir takım projesine ve tez hazırlığına ayrılmıştır. Öğrenciler, matematikte derinlemesine eğitim görürler ve bilgisayar biliminin teorik temellerini edinirler, bu da onların hızla değişen bilgisayar bilimi alanındaki bilgilerini genişletmelerini sağlar.

Mezunlar, BT araçlarını kullanabilir, çeşitli programlama dillerinde programlayabilir ve BT ekipmanı ve yazılımını çalıştırabilir. BT projeleri geliştirmek ve uygulamak için bir ekibin parçası olarak çalışabilir ve belirli bir spesifikasyona uygun olarak bilgisayar bilgi sistemlerinin bileşen öğelerini doğrulayabilirler. Mezunlar, orta ölçekli bilgisayar bilgi sistemlerini ve bilgisayar ağlarını yönetebilirler.

Modül örnekleri:

  • Programlama (C, C ++, Java, C #, .NET ve diğerleri) • Ayrık matematik • Dijital sistemlere giriş • Algoritmalar ve veri yapıları • Diferansiyel denklemler • İşletim sistemleri • Veri aktarımı • Veritabanları • Bilgisayar ağları • Çok katmanlı uygulama geliştirme • Yazılım mühendisliği • Yapay zeka temelleri