Fikri Mülkiyet ve Yeni Teknolojiler Jagiellonian Üniversitesi
Kuruluş yılı: 1364
Tür: Devlet üniversitesi
Ana uzmanlıklar: Avrupa Çalışmaları, Tıp, Bilim ve Teknoloji
Rektör: Prof. Dr. Hab. Jacek Popiel
Öğrenci (toplam): 37.52 bin
Akademik personel: 4.64 bin
Önemli mezunlar: Papa John Paul II, Gökbilimci Nicolaus Copernicus, şair Wislawa Szymborska
Bilim ve araştırma
Jagiellonian Üniversitesi esas olarak bir araştırma kurumudur. Olağanüstü araştırma kalitesi, Jagiellonian Üniversitesi’nin Reuter’e göre en iyi 100: Avrupa’nın En Yenilikçi Üniversiteleri sıralamasındaki tek Polonya ve Doğu Avrupa üniversitesi olarak konumu ile kanıtlanmıştır. Jagiellonian Üniversitesi, dünya standartlarında mükemmel araştırma merkezlerine sahiptir: Małopolska Biyoteknoloji Merkezi, Ulusal Sinkrotron Radyasyon Merkezi SOLARIS, Jagiellonian Deneysel Terapi Merkezi, Cittru Teknoloji Transfer Merkezi, OMICRON, Copernicus Disiplinlerarası Çalışmalar Merkezi, Yaşam Bilimleri Parkı. Jagiellonian Üniversitesi’nin mevcut konumu, artan sayıda patent başvurusu ve akademik personele verilen patent sayısıyla da kanıtlanmaktadır.
Uluslararası İşbirliği
Jagiellonian Üniversitesi, araştırma ve eğitim projeleri, ikili anlaşmalar kapsamında öğretim görevlisi ve öğrenci değişimi, Erasmus + ve SYLFF, yaz okulları, yenilik ve teknoloji transferi ve çeşitli burs programları dahil olmak üzere uluslararası işbirliği alanında çeşitli faaliyetlerde bulunmaktadır.
Eğitim Süresi: 1.5 YIL
Eğitim Ücreti: 2350€/YIL
Fikri Mülkiyet ve Yeni Teknolojiler Jagiellonian Üniversitesi
Açıklama:
Program Açıklaması
Program, yasal koruma ve yeni teknolojilerin ticari kullanımı hakkında kapsamlı bilgi sağlar. Yeni teknolojiler yaşamda ve bilimde yeni fırsatlar yaratır ve farklı ülkelerden ve kültürlerden insanlar arasında köprüler kurar. Ayrıca, özellikle fikri mülkiyet hukuku açısından ciddi zorluklar oluşturmaktadır. Program, uluslararası bir bakış açısıyla ele alınan yeni teknolojilerle ilgili fikri mülkiyet hukuku hakkında kapsamlı bir müfredat sunmaktadır. Ana referans noktası olan AB hukuku ile fikri mülkiyet düzenlemelerine karşılaştırmalı bir yaklaşım benimser.
Program, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ile işbirliği içinde geliştirilmiştir. Ana odak noktası şu konulardır: yeni teknolojiler ve patent yasası; dijital çağda telif hakkı; ticari markalar, tasarımlar ve haksız rekabet bağlamında ticari iletişim; İnternette veri koruma, mahremiyet ve kişisel haklar; İnternet servis sağlayıcılarının sorumluluğu; ve dahası.
Program yeni teknolojilerden yararlanmaktadır. İlk, konut dışı dönem, son teknoloji bir e-öğrenme platformu aracılığıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirilir. Kraków’da gerçekleşen kalan iki konut dönemi, geleneksel dersleri ve seminerleri e-öğrenme ile birleştiriyor.
Mezun profili
Program mezunları, yeni teknolojiler alanında faaliyet gösteren uluslararası ve yerel kurum ve kuruluşlarda veya sivil toplum kuruluşlarında çalışmaya hazırdır. Bilgi ve yeterlilikleri, zorlu yeni teknolojiler pazarında faaliyet gösteren girişimciler ve hukuk firmaları tarafından büyük ölçüde değerlidir.