İlaç Keşfi ve Geliştirme Jagiellonian Üniversitesi
Kuruluş yılı: 1364
Tür: Devlet üniversitesi
Ana uzmanlıklar: Avrupa Çalışmaları, Tıp, Bilim ve Teknoloji
Rektör: Prof. Dr. Hab. Jacek Popiel
Öğrenci (toplam): 37.52 bin
Akademik personel: 4.64 bin
Önemli mezunlar: Papa John Paul II, Gökbilimci Nicolaus Copernicus, şair Wislawa Szymborska
Bilim ve araştırma
Jagiellonian Üniversitesi esas olarak bir araştırma kurumudur. Olağanüstü araştırma kalitesi, Jagiellonian Üniversitesi’nin Reuter’e göre en iyi 100: Avrupa’nın En Yenilikçi Üniversiteleri sıralamasındaki tek Polonya ve Doğu Avrupa üniversitesi olarak konumu ile kanıtlanmıştır. Jagiellonian Üniversitesi, dünya standartlarında mükemmel araştırma merkezlerine sahiptir: Małopolska Biyoteknoloji Merkezi, Ulusal Sinkrotron Radyasyon Merkezi SOLARIS, Jagiellonian Deneysel Terapi Merkezi, Cittru Teknoloji Transfer Merkezi, OMICRON, Copernicus Disiplinlerarası Çalışmalar Merkezi, Yaşam Bilimleri Parkı. Jagiellonian Üniversitesi’nin mevcut konumu, artan sayıda patent başvurusu ve akademik personele verilen patent sayısıyla da kanıtlanmaktadır.
Uluslararası İşbirliği
Jagiellonian Üniversitesi, araştırma ve eğitim projeleri, ikili anlaşmalar kapsamında öğretim görevlisi ve öğrenci değişimi, Erasmus + ve SYLFF, yaz okulları, yenilik ve teknoloji transferi ve çeşitli burs programları dahil olmak üzere uluslararası işbirliği alanında çeşitli faaliyetlerde bulunmaktadır.
Eğitim Süresi: 2 YIL
Eğitim Ücreti: 6000€/YIL
İlaç Keşfi ve Geliştirme Jagiellonian Üniversitesi
Açıklama:
Program Açıklaması
İlaç Keşfi ve Geliştirme (DDD), yeni ilaçların tanımlanması ve tanıtılmasına ilişkin tüm yönlere odaklanan bir programdır. Misyonu, odaklanmış, gerçek hayattaki pratik becerilerle birlikte yeni farmakoterapötiklerin keşfi ve geliştirilmesi için güçlü bir bilimsel temele sahip üst düzey uzmanları eğitmektir. Bu derece, belirli bir ilaç keşfi ve geliştirme alanında uzmanlaşma fırsatı ile birlikte farmasötik bilimlerde sağlam bir temel sağlar. İlk dönem, ilaç keşfi ve geliştirme süreci hakkında temel bir anlayış sağlamanın yanı sıra, çeşitli geçmişlere sahip adaylar için ortak bir yaşam bilimleri bilgisi düzeyi sağlamaya ayrılmıştır. İkinci dönem, farmasötik bilimlerde geniş ve dengeli bir eğitim sağlar ve bu, daha fazla uzmanlık becerisi gelişimi için bir temel oluşturur. Üçüncü ve dördüncü dönemler altı uzmanlık alanından birine odaklanmıştır: Tıbbi Kimya, Moleküler Farmakoloji, In Vivo Farmakoloji ve Toksikoloji, Modele Dayalı İlaç Geliştirme, Biyolojik İlaç Geliştirme veya Jenerik İlaç Ürün Geliştirme.
Mezun profili
DDD mezunları, yeni ilaçların nasıl arandığını, tanımlandığını, geliştirildiğini, üretildiğini ve test edildiğini ve ilaç ürünleri olarak resmi onayları için gerekli olan düzenleyici süreçlerin en önemli yönlerini öğrenecekler. Ek olarak, dünya çapındaki farma-biyoteknoloji endüstrisinde, düzenleyici kurumlarda veya ilaç araştırma merkezlerinde gelecekteki istihdamlarını destekleyen yönetim becerileri ve dil uzmanlığı ile donatılacaklar.