Makine Mühendisliği Gdansk Teknoloji Üniversitesi
Kuruluş (yıl): 1906
Tür: Devlet Teknoloji Üniversitesi
Ana uzmanlık (lar): Bilim ve teknoloji
Rektör: Prof. Jacek Namieśnik
Öğrenci (toplam): 23.60 bin
Akademik personel: 1.30 bin
PROFİL – KISA AÇIKLAMA
Gdańsk Teknoloji Üniversitesi (GUT), Pomeranian Bölgesi’ndeki en büyük teknik üniversitedir ve Polonya’nın en eski teknik üniversitelerinden biridir. Etkileyici 77 hektarlık Üniversite kampüsü, 100 yıllık binaların XXI.Yüzyıl ultramodern binaları ile uyumlu bir kombinasyonudur.
Üniversite, 9 fakültede, bilim ve teknolojinin çeşitli alanlarında hem tam zamanlı hem de yarı zamanlı sistemlerde yürütülen Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını sunmaktadır. Akademik teklif, 3 bölümler arası ders ve halihazırda sunulan 2 akademik dersler dahil olmak üzere 38 lisans eğitim alanı ve 27 lisansüstü çalışma alanından oluşmaktadır. GUT ayrıca 3 lisans alanı ve 17 lisansüstü çalışma alanında eğitim dili olarak İngilizce sunmaktadır. Üniversitenin Ar-Ge alanındaki başarıları, 2000’den fazla yayının yıllık katkılarına yansımaktadır; bunlardan yaklaşık 300’ü ISI listesinde dünyanın en ünlü bilimsel dergilerinde yer almaktadır ve 40’tan fazlası bilimsel monografiler ve akademik ders kitaplarıdır.
Yüksek eğitim kalite standartlarını korumaya büyük önem verilmektedir – Üniversite prestijli AKTS Etiketine sahiptir. GUT, Massachusetts Institute of Technology tarafından İsveç’teki Chalmers Teknoloji Üniversitesi ile işbirliği içinde kurulan CDIO Girişimi’ne üye olan ilk Polonya üniversitesidir.
Eğitim Süresi: 3.5 YIL
Eğitim Ücreti: 3800€/YIL
Makine Mühendisliği Gdansk Teknoloji Üniversitesi
Açıklama:
Lisans programının amacı, makinelerin yapımı, imalatı ve işletilmesini içeren en geniş anlamıyla makine mühendisliği alanında uzmanlar yetiştirmektir. Çalışma programı, öğrencilere ilk dört dönem boyunca verilen makine mühendisliğinin temel konularındaki dersler, eğitimler ve laboratuvar derslerini içerir. Uzmanlık Tasarım ve Üretim Mühendisliği’nin mesleki seçmeli konuları son üç yarıyıl boyunca yürütülür. Program, CDIO felsefesine dayanmaktadır, yani Tasarla, Tasarla, Uygula ve Çalıştır.
Temel konular arasında şunlar sayılabilir: mekanik, malzemelerin mukavemeti, makine tasarımı, malzeme bilimi, üretim teknikleri, akışkanlar mekaniği, termodinamik, elektroteknik ve elektroniğin yanı sıra kaynak teknolojisi ve hidrolik ve pnömatik.