
GENEL BAKIŞ
Kuruluş (yıl): 1997
Tür: Özel Üniversite
Ana uzmanlık (lar): Uluslararası ilişkiler Gazetecilik ve yeni medya Sosyoloji
Rektör: prof. Stanisław Mocek
Öğrenci (toplam): 2.60 bin
Akademik personel: 0.20 bin
PROFİL – KISA AÇIKLAMA
Collegium Civitas, Polonya Bilimler Akademisi’nden Profesörlerin ortak girişimi ile 1997 yılında kurulmuş, devlet dışı modern bir üniversitedir. En başından beri, en yüksek eğitim standartlarını geliştirdi ve sürdürdü. Tüm çalışma alanlarındaki eğitimin kalitesi, Bilim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı ve Polonya Akreditasyon Komitesi tarafından yapılan olumlu değerlendirmelerle doğrulanmaktadır. Collegium Civitas, Polonya’daki Üniversitelerin ulusal sıralamasında en üst sıralarda yer almaktadır. Mezunlarımız son derece başarılı ve tatmin edici kariyer yollarına devam ediyor.
Collegium Civitas, Varşova’nın kalbinde – Kültür ve Bilim Sarayı’nda yer almaktadır.
Collegium Civitas, aşağıdaki alanlarda İngilizce, Lehçe ve iki dilli Lehçe-İngilizce akademik programlar sunmaktadır: Yönetim ve Pazarlama; Güvenlik ve Bilgi Analizi; Yeni Medya ve Gazetecilik; Sosyoloji, Kültür ve Sanat; Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi.
En İyi Akademik Fakülte ve Bireysel Yaklaşım:
200’ün üzerinde tanınmış profesör ve öğretim görevlisi
yabancı ve Polonyalı öğretim görevlileri tarafından yürütülen dersler
medya, iş dünyası, uluslararası ilişkiler uzmanları (aralarında eski büyükelçiler)
küçük boyutlu gruplar
eğitime pratik yaklaşım
Eğitim Süresi : 2 YIL
Eğitim Ücreti: 4300€/YIL
Uluslararası Barış ve Fikir Ayrılığı Çalışmaları Collegium Civitas Üniversitesi
Açıklama:
Uluslararası Barış ve Çatışma Çalışmaları (IPACS), öğrencileri aşağıdaki konularda güçlendirmeyi amaçlayan yenilikçi ve disiplinler arası bir programdır:
şiddetin ve uluslararası çatışmaların temel nedenlerini anlamak;
çatışma dönüşümü / çözümü ve barışçıl sosyal değişim süreci için gerekli pratik becerileri geliştirmek;
Bir çatışmanın farklı seviyelerinde barış inşası stratejileri geliştirmek ve uygulamak.
IPACS, kapsamlı bir bilgi birikimi oluşturmak ve 21. yüzyıl sorunlarına 21. yüzyıl çözümlerine ulaşmak için uluslararası ilişkiler, sosyoloji, psikoloji, uluslararası hukuk, ekonomi, insan hakları, güvenlik çalışmaları ve diğerleri gibi alanlardan bilgileri birleştirir.
Bu programı diğerlerinden ayıran şey, öğrencilerin mevcut küresel sorunlar hakkında yeni düşünme yolları geliştirmelerini sağlayan bütüncül ve pratik bir yaklaşımdır. Programın tamamlanmasından sonra, öğrenciler güncel olayları ve politika kararlarını eleştirel bir şekilde analiz edebilecek ve hem toplulukta hem de yüksek politika düzeyinde değişimi etkilemek için gereken becerileri geliştireceklerdir.
Bu programın posta hedefi, öğrencileri, hem mesleklerinin çeşitli iş piyasası hem de ödülleri ve zorlukları için hazırlanacak, iyi eğitimli ve yetenekli uygulayıcılara (barış yapıcılar) dönüştürmektir. Bu nedenle, öğrenciler ayrıca iki dönemlik mesleki ve kişisel gelişim dersine kayıt olacaklardır.
IPACS’ye kim kaydolur?
Bu program, sadece dünyadaki olayları gözlemlemek istemeyen, ancak şiddetli çatışmayı adil ve müreffeh bir sosyal değişime dönüştüren eylemlerde bulunmak isteyenler için tasarlanmıştır.
Yarının lideri olmak isteyenler, IPACS’a kaydolanlardır.
Program, uluslararası ilişkiler, sosyoloji, psikoloji, güvenlik, sanat ve diğerleri gibi programların hem mevcut üniversite öğrencilerini (ve yeni mezunlarını) hem de kariyerlerini bir sonraki seviyeye taşımak isteyen profesyonelleri başvurmaya teşvik ediyor.
Çalışma Alanları
Uluslararası Barış ve Çatışma Çalışmaları, değişen Avrupa ve küresel ortamda öğrencilerin teorik ve – en önemlisi – pratik bilgi ve becerilerini geliştirmek için tasarlanmıştır. Mezunlar, çeşitli küresel, bölgesel ve yerel ortamlarda geniş bir şekilde anlaşılan barış inşası alanında kariyerlerini sürdürebilecekler.
Bazı kariyer fırsatları şunları içerir: politika danışmanlığı; araştırma ve analiz; insan haklarının korunması ve savunuculuğu; arabuluculuk / müzakereler (hem topluluk hem de uluslararası düzeyde); Eğitim; STK’larda, uluslararası kuruluşlarda (örn. BM, NATO, AB, AGİT) ve programlarda program geliştirme; taban düzeyindeki girişimler (sanat dahil) ve sosyal açıdan duyarlı işletmeler.